HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

2 VUODEN AHERRUS PÄÄTTYI

"Pitkä vuosi on takana ja kesän aurinkoiset

päivät odottavat talven ahertaneita"

Ja sen kunniaksi julkaistaan tämänkertainen HÄKÄposti -lehden numero. Lehti tullaan lähettämään yli tusinalle tutulle, ystävälle, koulutoverille sekä kylänmiehelle. Sen saavat tällä kertaa myös ne, jotka sitä eivät olisi edes ansainneet. Nimet jääkööt nyt kuitenkin tässä mainitsematta.

Oikeastaan tässä koulun päättymisessä ja merkantiksi pääsemisessä ei ollut muuta hyvää kuin juuri tuo, että vihdoinkin valmistui ja että tuota koulutustakin on nyt takana sen verran että työtä sekä työttömyyskorvausta voisi paremmin saada.

Kuva 1: Kotona ollaan, kaikesta väsyneenä mutta onnellisena, uutena merkanttina.

Kurjinta kaikessa oli tuo, että kamat piti pakata ja jättää haikeat jäähyväiset tätini yksiölle Mikkelissä. Niin että huomatkaa: Mikkelin osoitteeseen ei kannata ottaa enää yhteyttä.

Toiseksi kurjinta oli erota koulukavereista. Sitä olikin kahdessa talvessa tullut jos mitäkin tehtyä ja touhuttua noiden parhaimpien, Kimmon, Samin ja Heikin (eräitä mainitakseni) kanssa.

Mukana on jälleen myös kuvavälähdyksiä päättäjäishumusta. Niin että tutkikaa kuvat tarkkaan!

Kuva 2: Tulevia merkantteja odottelemassa jännittyneenä todistustenjakoa.


KOULU PÄÄTTYI

Koulu päättyi. Näin voidaan todellakin sanoa nyt kun katsotaan Mikkelin kauppaoppilaitoksen kevätkauden päättäjäisten kuvasatoa. Se olikin silloin melkoista tohinaa. Ennen päätilaisuutta Pirjo ja minä tuupattiin luokanvalvojan seuraan ojentamaan kimpun ruusuja sekä samalla pitämään pienen puheentapaisen. Sitten pääjuhlan jälkeen, missä minä olin mukana stipendiensaajien joukossa, tarinoitiin vielä kahvikupposen ääressä alhaalla ruokalassa luokanvalvojan ja muutamien luokkatovereiden kanssa.

Kuva 3: Airi ja Kirsi kahvittelemassa Kiltakunnan tarjoamia kahveja juhlahumun päätteeksi.

Tosi harmillista vain, ettemme nähneet näitä luokkamme "hymypoikia" todistuksiaan saamassa!. Sillä seitsemästä pojasta vain Ihosen Ilkka ja minä saimme päästötodistukset. Omasta todistuksestani voisin mainita, että sen yleisarvosana oli "Hyvä". Joukosta löytyi luonnollisesti pari "Kiitettävää" sekä kaksi "Tyydyttävä" -arvosanaa. Siis oikea toivetodistus, joka ainakin minua tyydyttää. >

Päättäjäispäivä valkeni kirkkaana ja kuumana, toukokuun kuumimpana. Rojujen pakkaus alkoi heti, kun jaksoi nousta ylös pehmoisesta vuoteesta. Sairaalan puiston suurten koivujen oksat ovat jo saamassa vihreää lehväkerrosta ylleen. Iltapäivällä varmasti tulee kuuma yksiössä, kun ikkunat ovat Naisvuorelle päin ja aurinko kun paahtaa siitä suunnasta.

Kuva 4: Sami ja Ilkka neljännen kerroksen portailla.

Juhla alkaa kahdelta, mutta sitä ennen ehdin Urskissa seurata Heikin harjoituksia kameran linssin takaa. Sitten kiireellä juhliin. Olen ajoissa paikalla ja näin viimeistä kertaa monet tutut. Opettajat suhtautuivat hyvin mukavasti meihin valmistautuviin. Tulevat juttelemaan ja kyselemään, että miten tästä eteenpäin? Neljään mennessä olen takaisin asunnolla.

Illalla lähdetään Hessun kanssa viettämään aikaa elokuvissa. Filmi oli "Papillon". Siinä olikin sitten viimeinen ilta Mikkelissä hyvässä seurassa.


TYÖTÄ OHJELMASSA

Ja mitä ompi nyt tullut touhuttua koulun jälkeen? Sitä oikeata työtä ei ole eikä näillä näkymin näytä olevan tulossakaan. Muutamasta avuttomasta yrityksestä huolimatta Mikkeli ei suonut yhtä: Työtä.

Heti seuraavana maanantaina koulun päättymisen jälkeen ensimmäisiä töitä täällä kotona oli kasvihuoneessa talikolla maan kääntäminen tomaattien istuttamista varten. Mutta ympäristön vaihdos oli mulle liikaa: ruoka ei pysynyt sisällä ollenkaan. Työt keskeytyivät kahdeksi päiväksi ja toisena niistä nousi kuumekin yli 38 asteen.

Niin että tämmöistä työtä täällä vain on ohjelmassa. Sitä ei kyllä meidän Puutarha -tilaltamme puutu nyt kun tuo saunarakennuskin alkaa nousta kohti korkeuksia.


HÄKÄposti

KERÄILYKUVA 1

KAPE


©WEBdesing HÄKÄStudio25.11.2017