HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

SDXL-KESIS KURIKASSA
7.-9.8.1998


Kuva 1: Pitkämönranta Campingin mökki, jossa majoituimme.

PERJANTAI 7.8.1998

Tässä tulee nyt tämä omasta näkökulmasta nähty raportti. Ensinnäkin täytyy sanoa, että keväällä MSDXK:n vuosikokouksessa ilmoitti neljä jäsentä, että olisi kiva lähteä kesikseen kesän lopulla. Hoidin hommat niin, että mulle piti sitten ilmoittautua hyvissä ajoin. Lisäkseni mukaan oli lähdössä Mikkelistä vain yksi jäsen. Lopulta kävi niin, että edellisenä iltana varmistui, että lähtijöitä onkin vain yksi, eli minä.

Mikäs siinä, onhan näissä SDXL:n, Suomen DX-Liitto ry:n kesiksissä tullut käytyä useinkin, lähes vuosittain. Makuupussi mukaan ja matkaan. Ja tässä alla siis matkaohjelma noin-kellonaikoineen ja huomautuksineen, siitä, mitä matkan aikana sattui ja tapahtui.

Mäntyharjulta lähdin matkaan kello 15. Joutsassa olin 15.50. Pysähdyin tauolle, nostamaan automaatista rahaa sekä ostamaan jotain naposteltavaa matkalle. Niin, ja tietysti ne grillimakkarat... Korpilahdella olin 16.45. Kävi niin, että matka oli aluksi suunniteltu kulkemaan Jyväskylän kautta, mutta lopulta viime tipassa päätin sittenkin käyttää pikkuteitä ja oikaista mahdollisimman paljon. En tiedä, oikaisiko, mutta suunnilleen annetussa aikataulussa liikuttiin.

Jämsä kello 17.00, KT 56. Olisi voinut ajaa Jämsänkoksen kautta, mutta enpä tuota tajunnut. Vasta paluumatkalla valitsin sitten jo toisen reitin. Mäntässä olin puolta tuntia myöhemmin, kantatie 58. Kello 18, eli oltiin aiemmin suunnitellussa aikataulussa. Keuruulla oli menossa keskustassa juuri "Resiinarallin" osakilpailu ja tiellä oli hiukan ahdasta. Ja sitten oli vielä pari liikenneympyrää melkein perä perää siinä lähellä. Tarkkaavaisena sai olla, että päätyi oikealle tielle. Yritin muistella, että oliko tuttuja maisemia, koska joskus ennen vanhaan työporukan kanssa kuljettiin tutustumassa Keski-Suomen päihdehuollon laitoksiin. Mutta en muistanut enää maisemia.

Kello 18.15 pidin tauon Haapakosken veturipuiston jälkeen. Soitin pienen lammen rannalta kotiin, että hengissä ollaan ja että matka oli mennyt joutuisasti. Virroilla olin 18.50, VT 23, Kalakoskella 19.30, MT 694.

Nyt alkoi sitten pikkuteitten kautta oikaiseminen oikein kunnolla. Mutta yhtään en mennyt vielä väärin. Kohde Kurikassa läheni edelleen. Näin mielenkiintoisen näköisiä rakennuksia oli eri kylissä, ei lainkaan sellaista, kuin täällä Savossa. Siirryin siitä 19.50 Jalasjärvelle seututietä 6920.

No nyt ajoin vähän pieleen. Kartasta katsoin, että Myllykylän kautta pääsee Pitkämönranta Campingille. Taisi tulla ajeltua hiekkatietä väärään suuntaan ja ylimääramatkaa tuli noin 10 minuutin verran. 20.30 Pitkämänranta Camping, yhteensä n. 350 km! 21.00 Ilmoittautuminen, maksu: 170,- a/hlö Mökki nro 4 (4-hengen) Viereisessä mökissä olivat TIL ym FM-porukkaa. Polun toisella puolella oli majoittuneena PSS, J. Peltomäki ja Ari Karikko. Muista voisin mainta; AON, Lehtovaara, Saunamäki, SMO eli Sami Mollgren, jonka kanssa jutustelin myös.

Illan ohjelmassa oli 21.20 Hannu Perttulan musiikkitietokilpailu, johon osallistuin, tosin huonoin tuloksin. Kello 21.30 alkaen olivat sitten sauna ja grillit käytössä (käyty saunassa n.22.00). Grillattiin makkaraa PSS:n ja toisen jyväskyläläisen Jouko Peltomäen kanssa (Kokouksen virallinen osallistujamäärä oli n. 60 vierasta).

LAUANTAI 8.8.1998


Kuva 2: Radio Paitapiiskan lähetys menossa.

Seuraavana aamuna radioni yllättäen herätti meidät kolme, (THÄ, Ilpo Leppänen ja Heikki Puranen) koska olin unohtanut, että "stanby" oli päällä. Hyppäsin ylävuoteelta ja laitoin äkkiä kiinni. Mutta ei tämä mitään, sillä Ilpon kello herätysääni soi jälleen, kello 7.50! Siinä 08.30 läksin aamupesulle ja aamupalalle. 09.30:n aikoihin srilankalainen Victor Goonetillak kertoi kotimaansa dx-kuuntelusta ja kuunteluolosuhteista siellä.


Kuva 3: Paitapiiskan studotiloihin tutustumassa mm. SMO, ATK, OSY ja JSU.

Minua kiinnosti erityisesti vierailla paikallisella radioasemalla, Radio Paitapiiskalla. Sinne oli vapaa vierailuaika kello 11 lähtien. Radio Paitapiiskan toimituksessa vierailu olikin antoisa. Toimitalo sijaitsi ihan siinä Kurikan keskustassa. Muuten, tuon viikonlopun aikana selvisi vihdoin, miksi aseman nimi oli "Paitapiiska". Se on eräänlainen entisajan pyykinpesussa käytetty puinen esine, jolla "kuritettiin" eli mäiskittiin pyykkilautaa vasten olevaa pyykkiä. (=kurikka).


Kuva 4: Radio Paitapiiskan van aseman pihalla ovet selällään.

Kävi niin mukavasti, että kun palloilimme asemalla ja olimme jo ulkona pois lähdössä, tapasimme aseman toimittajan joka suostui esittelemään ulkolähetysautoa. Ulkolähetys-vanin varustus oli melkoinen, sehän pystyi kaappaamaan lähetyksen yhden miehen voimalla päästudiolta maastosta ohjelmaa tehdessä. Näin tehdään kuulemma mm. viikonloppuisin, jolloin aseman miehitys on vähäisin.


Kuva 5: Ulkoläehtysautoon tutustumassa vas. SMO ja oik. ATK.

Pääsimme kello 13.00 ruokailuun, joka sisälsi mm. keittolautasen. 15.30 alkoi SDXK ry:n vuosikokous, jossa ei nostettu ensi vuoden jäsenmaksua! Kello 16.00 pidettiin Promenad -kisa, kylläkin sisätiloissa. Jossain välissä ostin pikaisesti parit kirjat mm. WRTH-98:n Mikkelin kerhollemme DXP:n puodista, joka ei kauaa enää sinä päivänä ollut paikalla.

Illan pääohjelma, iltabanketti alkoi 19.30 ruualla, kapungin nuorisoltk:n pj. piti hauskan puheen. Diasarjaa esittelivät RKO Ja JIS. Se käsitteli heidän matkaansa Uudessa Seelannissa ja Australiassa. Olin hiukan väsyksissä, joten jätin suosiolla tuon ohjelmanumeron väliin. Mutta kun tulin jälleen ohjelmasaliin, niin menossa oli diasarjan loppuosa, jonka kuvia en takaa nähnyt kuitenkaan. Saamme asiasta lukea tietysti Radiomaailma-lehdestä varmaan piakkoin.

Kello 21.10 oli vuorossa palkintojen ja viirien jako. Lähestyttiin huipentumaa, vuorossa olivat arpajaiset, joista en voittanut mitään. Illan päätti perinteinen huutokauppa johon en kuitenkaan jäänyt. Siirryin jo nyt nukkumaan.

SUNNUNTAI 9.8.1998

Sunnuntain ohjelma ainakin omalta osastani paikalla oli tosi lyhyt. Kävin aamupesun jälkeen kello 09.00 aamupalalla. Samoihin aikoihin oli jo SDXL:n ja Sri Lankan lippujen lasku. Siinä oli tietääkseni sen sunnuntaipäivän ohjelma.

Tässä sitten tuo paluureitti, joka meni oikeastaan aika nopeasti; 09.10 Pitkämönranta Camping lähtö. 09.30 Jalasjärvi. 10.25 Alavus. 10.50 Virrat. 11.00 Keuruulla tein tein pienen kierroksen keskustassa, mutta ei tuntuneet maisemat tutulta vieläkään. 12.00 Mänttä. 12.30 Jämsänkoski. 13.00 Korpilahti. 13.30 Joutsa. Ja lopulta noin 14.20 kotona Toivolan kylässä Mäntyharjulla. Laskin, että koko matkan pituudeksi tuli 732 km.

LOPUKSI


Kuva 6: Keskellä PSS, joka tutustuu kesiksen esitepöydän antimiin.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan tavallinen kesis. Oli kiva taas käydä tapaamassa tuttuja naamoja, joita oikeastaan muuten ei tule lainkaan muuten nähtyä. Tosin kokouspaikka oli minulle tuntematon, mutta niin olen monessa muussakin minulle uudessa kokouspaikassa vuosittain vieraillut. Olisin tosiaan tovonut, että meiltä Mikkelin seudulta olisi muitakin dx-kuuntelijoita lähtenyt matkaan, olisi matkakin taittunut rattoisammin. Mutta ei tässä mitään, kannatti kuitenkin käydä.

Tapani Häkkinen 1998


©WEBdesing HÄKÄStudio25.11.2017