HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

RADIO POLARIS 87,9 MHz Viitasaareella

Äänessä 10.-12.3.2000

Niin sitä jälleen oltiin Viitasaarella vetämässä mielenkiintoista radioviikonloppua taajuudella 87,9 MHz. Laitteiden asentamista taas oli, itse toin paikalle MD- ja CD-soittimet. Säät oli hienot, kevätaurinkokin jo aloitteli.

Paikalla hommaa hoiti 9 eri dj:tä. Vaikeuksia tuli ainakin siinä, ettei lähetintornin alaovea saanut auki, kun se oli jäätynyt. Kunnantalon talonmieheltä lainattiin lapio, jonka varsi tohinassa lopulta katkesi. Lopulta saatiin studio kytkettyä lähettimelle ja sinkku lähti taas voimakkaana maailmalle. Aikaa kuitenkin meni niin, että tunnilla myöhästyttiin alusta. Kuva nro 12/636. Postilaatikon ripustus menossa.
Kuva 1: Postilaatikon ripustus menossa.

Lähetykset siis alkoivat perjantai-illasta kello 22 lauantaiaamuun kello 09 saakka. Ohjelma oli vaihtelevaa, pääosin nuorisomusiikkia. Dj:t vuorottelivat lähetyksessä noin tunnin välein tuonne sunnuntain puolelle, kello 04 saakka. Sitten puikkoihin astui Dj HÄKÄ, joka WinyyliMania ja SoulTrain -ohjelmineen oli koko yön valveilla kello 09 saakka. Päivällä oli lähetyksessä tauko, jolloin käytiin porukalla ensin pitsalla ja myöhemmin perinteisellä Pihkurin keikkasaunalla. Tämä tosin oli mulle eka kerta. Lauantai-illan lähetys alkoi taasen kello 21 päättyen sunnuntai- aamun kello 09.30.

Kuva nro 14/636. Pitsalla rankan yön jälkeen.
Kuva 2: Pitsalla rankan radioyön jälkeen.

Olin lähettänyt paikallislehteen juttuvinkin viikolla ennakkoon, että voisivat kertoa taas lähetyksistämme. Mutta mitään mainintaa Viitasaaren Seutu -lehdessä ei ollut. Olivat jo varmaan kyllästyneet meidän touhuihimme.

Paikalla pyöri muutamia kutsuttuja ja kutsumattomia asemaan tutustujia, joita myös ohjelman väliin haastateltiin. Itse olin jo perjantai-päivällä tehnyt puhelinhaastattelun Viitasaarella olevan Kansalaisopiston viikonloppukurssin opettajaa aiheesta: "Kalevarunonmitalla Internet-ajassa". En sitten kuitenkaan viitsinyt mennä kurssia viikonlopun aikna häiritsemään. Jälkeenpäin luin lehdestä, että muutama mummo siellä kurssilla oli ollut. Muita juttuja haalin sitten perjantai-iltana mm. torin Kipsan myyjältä, kolmen pojan ryhmältä ja nuorisotalon valvojalta. Olihan sitä siinäkin. Ei sitten vaan ollut enää inspistä tehdä enempää haastatteluja.

Sunnuntai-aamuna lähetysten päättymisen jälkeen pakattiin kamat kiireellä ja siirryttiin aamukahveille läheiselle Nesteen huoltamolle, jossa myös perinteisesti Radio Polariksen porukka on palveluita käyttänyt hyväkseen. Paluumatkalla Jyväskylässä porukka kävi vielä tutustumassa Radio Plus Jyväskylä uusiin tiloihin uuden, vasta nimitetyn toimitusjohtajan johdolla. Täytyy sanoa, että kaiken kaikkiaan miellyttävä keikka tällä kertaa, ehti jopa nukkumaankin jonkin osan vuorokautta. Seuraava keikka on mahdollisesti taas alkukesästä. Sinne siis...


Radio Polaris


©WEBdesing HÄKÄStudio25.11.2017