HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

Ensimmäinen suomalainen yksityinen lyhytaaltoradioasema

SCANDINAVIAN WEEKEND RADIO
ON THE AIR!

Lähetys 1. heinäkuuta 2000 Virroilla

Jännityksellä odotettiin, mitä loppujen lopuksi tuleman piti. Hommaa kehiteltiin pikkuhiljaa koko vuoden 2000 alkupuoli. Pidettiin perustava kokous ja laadittiin taustayhdistykselle säännöt, lähetettiin ne yhdistysrekisteriin, lähetetiin toimpilupa liikenneministeriöön, josta lupa lopulta tuli kesäkuun alkuun.

Mukaan sitten minäkin jouduin, kuten sanottuna, ns. varainohoitajan ominaisuudessa ja samalla innostuin myös mahdollisuudesta olla ensimmäistä kertaa elämässäni ääniaalloilla myös lyhytaalloilla. Olin siellä minäkin, Virroilla talkoissa kuljettamassa muurauslaastia antennimaston ankkurinvalussa ym. hommissa ainakin yhtenä viikonloppuna talkoissa eli paikallisittain sanottuna, kökässä.

Lähetysaikaa on siis 1. heinäkuuta 00.00-23.59 välinen aika, 24 tuntia. Sen enempää ei ole tällä porukalla varaa tehdä ohjelmaa, ne Teostot ym. tiedäthän... Viikoa ennen lähetystä, juhannuksen aikaan suunnittelin omaa ohjelmaosuuttani ja kuvittelin, miten voisin mm. Virtojen keskustassa olla jutunteossa, kun siellä on samaan aikaan menossa sillä viikolla "Karhunpeijaiset".

1. lähetys onnistui!

1. lähetyskerta on nyt ohi onnellisesti. Tosin juuri hetkeä ennen alkua oli kuin hullujenhuoneella, mutta ääneen päästiin. Tosin tehoa oli vain 50 wattia ja antenni' oli 25 metrin kokeudella. Telttailtiin siinä ohjelmanteon välillä.

Hommat aloitin jo perjantaina 30.6. käymällä Virtain Rantaterassilla seuraamassa Karhunpeijais -kesätapahtuman avajaistilaisuutta. Samalla sain vihdoinkin pitkään metsästämäni Virtain kaupunginjohtajan haastattelun. Ja lauantaina aamulla, aamusaunan jälkeen kävin vielä 20 kilometrin päässä asemalta, kaupungin keskustassa seuraamassa Peijaismarkkinoiden touhuja ja jututtamassa kansaa.

Lopulta tästä kaikesta tuloksena oli tunnin mittainen "Virrat tänään" -niminen ajankohtaisohjelma. Ulos: n. 10-11 Suomen kesäaikaa. Tämä ohjelma oli suomenkielinen, muissa ohjelmissa täytyi käyttää englantia, sillä asemaa oli netin kautta tulleiden raporttien mukaan kuunneltu Suomen Rovaniemen ja Ruotsin Gotlannin lisäksi Britanniassa, Hollannissa ja muissa keskieuroopan maissa!

Lue lisätarinat aseman omalta nettisivulta:


Lisää tietoja netistä Scandinavian Weekend Radion toiminnasta: http://www.swradio.net


©WEBdesing HÄKÄStudio25.11.2017