HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

REISSURADIO 96,2 MHz
TULI MÄNTYHARJULLE

Veli Kärkkäisen Megaveli sai paikallisradioluvan heinä- elokuun 2001 ajaksi Mäntyharjulle.Taajuus on 96,20 MHz ja lähetysteho 300 wattia. Vaatimaton ja riisuttu studio sijaitseen Kärkipyörän talon päädyssä. Ohjelmansiirto tapahtuu studion sisältä nurkassa seisovasta linkkinatennista läheisen vesitornin katolle lähettimelle.

Pitäjäntuutiset -paikallislehti, jonka kanssa asema on yhteistyössä, uutisoi 5.7.01: "Nejänkymmenen kilometrin säteellä Mäntyharjusta aloitti maanantaina (2.7.) toimintansa Reissuradio. Reissuradio kuuluu Mäntyharjun lisäksi osittain Mikkelissä, Hirvensalmella, Pertunmaalla, Ristiinassa ja osittain Suomenniemellä. Vitostietä ajettaessa Reissuradio alkaa kuulua Lusissa ja sitä riittää Otavaan saakka. Yrittäjä Veli Kärkkäisen mukaan Reissuradio on suunnattu lähinnä mökkiläisille. - Reissuradio on uutisoinut jo parin vuoden ajan pääkaupunkiseudulla mm. Mäntyharjun asioita, mökkisäätä, mansikan kysymistä ja mustikoiden joutumista sekä muutakin mökkiläisiä kiinnostavaa."

Viikottainen ohjelmakaavio: (muulloin kotimainen NonStop -musiiki)

MA klo 16-17 Kuntaradio, kunnan hallintokuntien ajankohtaista (Tapani Häkkinen)
TI klo 16-17 Pitäjänuutiskatsaus (Tapani)
KE klo 16-17 Kaken keskiviikko (Kake Randelin)
TO klo 16-17 Pitäjänuutiskatsaus (Tapani)
PE klo 16-18 Viikonvaihde päälle (Tapani)
LA klo 14 Lauantairadio (Veli Kärkkäinen)

Kesän 2001 Reissuradio -puffi MP3 -tiedostona. Kesto 1:35. Koko: 375 kt.

Musiikkimyllynä tauottomien aikana toimii Sonyn Mega Storage 200 CD CDP-CX250. Levyjen sekaan on liitetty miksattu mainos-CD, jossa ainakin aluksi Mäntymotelli on mainostajana.

Muu studiokalusto: Tapanin MDS-JE500, juontaja ja vieras -mikit, Marti Electronics reppuulähetin/vastaanotinlaitteisto, Behringer Eurorack MX 1602A -mikseri. Sonyn CD-soitin. Vuokrattu linkklaitteisto on Marti STL-10 Aural STL Transmitter. "Singnaali lähtee monona lähettimelle, jossa muuntuu stereolähetteeksi", Kärkkäisen sanojen mukaan.

Asemalla oli tarkoitus edelleenlähettää pääkaupunkiseudulla kuuluvaa emäasemaa (Reissuradio) Tammelan tajuudelta 105,4 MHz, mutta vastaanotto onnistui vain Heinolan vesitorniin saakka. Mäntyharjun vesitornissa tarkimmallakin vastaanottoantennilla Nova (105,7) häiritsi, eikä releointi onnistunut. Siksi tällä taajuudella 96,2 Mhz on emäasemasta poikkeava ohjelmalähde.

Perjantaina 13.7. oli Tapanin ensimmäinen suora lähetys. Se kesti noin 2h 25 min. Musiikit soivat joko myllystä tai MD:ltä. Ensimmäinen studiovieraskin pistäytyi: Ohjaaja Pertti Lahti, joka kertoi Mäntyharjun kesäteatteri Pappilanparven kesän uudesta näytelmästä: "Kätkäläinen ja ulkomaanelävä". Muuten ohjelmassa tehtiin Pitäjänuutisiin lehtikatsaus ja kerrottiin viikonlopun menovinkkejä. Yhteistyöstä paikallislehden kanssa on sovittu ja jatkossa kaksi kertaa viikossa tehdään otsikkokatsaus Pitäjänuutisiin.

Koko ohjelman ajan Kake (Randelin)ja Veli rakensivat tosi pahasti kaikuvaan "studioon" äänieristystä valkoisesta styroksista ripustelemalla sitä kattoon ja seinille epämääräisiin paikkoihin.

Paikalliset yrittäjät ovat kovasti kiinnostuneet mainostamaan ja mm. ennen 17.7. lähetystä yksikin tuli kysymään mainoshintoja ohjelmaa valmistelleelta henkilökunnalta.

Kärkkäisen mukaan hän on vasta kokeilemassa radiotoimintaa ja halusi luvan nyt saatuuaan edes jotain eetteriin. Hän ei odotakkaan tältä kesältä plusmerkkistä tulosta.

Vielä kuriositeettina, että asema on saanut radioharrastajat liikkeelle: Paikallinen skannerikuuntelija pistäytyi studiossa 17.7. päivälähetyksen jälkeen ja kertoi kuunnelleensa linkkilähettimen tajuutta.

Lyhytaikaisen kesäradion toimilupa päättyy 31.8.2001. Kesälle 2002 on suunniteltu vastaavia lähetyksiä. HÄKÄposti ONLINE seuraa tilannetta ja raportoi tapahtumien käänteistä.


©WEBdesing HÄKÄStudio26.11.2017