HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

PÄÄKIRJOITUS 2002

Eurossa ollaan! Siirtymävaihe tuntuu lyhyeltä, ehkä näihin uusiin hintamerkintöihin tottuu, kunan muutama aika menee tätä vuotta 2002.

Internetin käyttö on omalta kohdaltani ollut edelleen pientä opettelua. Tosin muutamia musiikki-cd, lehti-, valokuvatilauksia ja tietokonealan kirjallisuutta on tullut netin kautta tilattua. Toiminta on ollut täsmällistä ja nopeaa, se täytyy sanoa. Ei ole valittamista. Tuotteetkin on netin kautta tilattuna olleet melko kohtuullisia, vaikka hintoihin on lisätty toimituskulujakin. Maksuaikaa on ainkin mm. bol.fi:n ja NetAnttilan osalta ollut riittävästi tavanomaisen 2 viikon lisäksi.

Tässä vuodenvaihteessa olen saanut käyttööni taloushallintaohjelman, jonka kanssa painiskelen ja yritän saada ainakin kolmen eri yhdistyksen kirjanpidon kuntoon ajoissa vuodelta 2001. Kunhan nyt tässä pääsee jotenkin jyvälle, seuraavien vuosien kirjanpito pitäisi olla sitten helppo homma. Olenhan käsin amerikkalaisella kirjanpidolla hoitanut hommia jo vuosikausien ajan. Nyt euroon siirryttäessä näin parhaimmaksi automatisoida tämänkin homman.

Vuosi 2001 oli elektroniikkapuolella uudistumista. Uusi tietokonekokoonpano, polttava romppuasema ja tuplakasettidekki. Onneksi ainakin opintoveloista ja käyttöluottoveloista on päässyt eroon tuon kunnan työpaikan vuoksi. Työt päättyivät tammikuun puolessa välissä. Kuukauden huilittuani aloitin 11.2. 2002 Otavan Opiston Mikkelin toimipisteessä WEB-tuottajakurssin. Koulutus päättyi syyskuun ensimmäisellä viikolla.

SWR on sai paikallisradioluvan Virroille vuodeksi 2002. Tosin lyhytaaltolähetyksiä on kuultu aiemmin Keski-Euroopan lisäksi New Yorkissa ja Chicagossa. Tietää taas vilkasta matkustelua ohjelmia tekemään Virroille kerran kuukaudessa. Muista olla kuulolla lyhyilläaalloilla joka kuukauden ensimmäinen lauantai. Siellä olen minäkin! Taajuudet ovat vaihtoehtoisesti: 11690, 11720, 5980, 5990 tai 6170 kHz. Viimeinen taajuus kuulunnee parhaiten kotimaassa silloin kun lähetämme tällä taajuudella.

Radio Polaris on uudistanut kotisivujensa ulkoasua, kiitoksia siitä Dj Stefalle! Sivujen ylläpito on edelleen allekirjoittaneen huolena.

Kesä 2002 on jälleen kiireistä aikaa. On opiskelun tuotantojakso ja elokuussa työharjoittelua. Tuotantojaksoon kuuluu myös näiden sivujen ulkoasun muutos ja muutakin pientä hiomista. Lisäksi on radiohommat siis Virroilla ja täällä Mäntyharjussa Reissuradiolla päivittäin elokuun loppuun.

Reissuradion taru taisi päättyä alkusyksystä toimitusjohtajan kuolemaan. Vaikka Reissuradio Mäntyharju sai paikallisradioluvan Mäntyharjulle vuoden 2006 loppuun, ei toimintaa aloitettane.

Tapani Häkkinen


©WEBdesing HÄKÄStudio26.11.2017