HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

Radio Polariksen viimeinen "Tower Power" -lähetys

Perinteinen, Radio Polariksen toistaiseksi viimeiseksi jäänyt "Tower Power" -lähetysviikonloppu pidettiin 23.-24. heinäkuuta 2004 hiukka haikeissa merkeissä.

Kaupunki nimittäin laittoi kevättalvella myyntiin vanhan paloaseman ja sanoi irti Viitasaaren paikallisradioyhdistyksen kanssa tekemänsä vuokrasopimuksen seitsemän neliön palopäällikön virkahuoneesta.

Koska tiedettiin, että tornistudio toimisi viimeistä kertaa, mukaan oli saatu myös keikalle valokuvaaja, joka tallensi tekemiset ja tunnelmat digikameralla. Kuvaamista täydensi vielä parin muun digikameran käyttö.

Kaiken kaikkiaan lähetysviikonloppu meni rutiinien merkeissä. Kärkiporukka valmisteli alastudion. Laitteet kytkettin tällä kertaa dj Häkän lainaamaan mikseriin. Muukin alastudion laitteisto; tupla-cd, md -soittimet, vinyylilevari ja referenssinauhuri oli dj Häkä:n paikalle tuomaa.

Käytiin Viitasaaren S-Marketissa täydentämässä muonavarat. Laitettiin jääkaappi täysille, sillä juomien viileys oli tärkeätä tässä radiojuontajien hommassa.

Kun loppuosa porukasta saapui paikalle, kytkettiin relelähetys rakennetun studion kautta päälle ja siirryttiin helteisissä merkeissä Hännilänsalmen campinalueen tilaussaunan kipakoista löylyistä nauttimaan ennen öistä koitosta.

Saunan jälkeen alkoi hektinen tornistudion rakentaminen. Kyllähän se kävi, kuin vanhalta tekijältä, sillä kaikki dj:t olivat olleet enenkin hommaa hoidelleet. Vanhan paloaseman letkujenkuivaustorniin huipulle kakkosstudion laittet sitä pakollista gilläkin myöten hinattiin köydellä.

Lähetys alkoi kellon tullessa 21 ensin dj Lasolin vetämänä alastudiosta lähes tunnin mittaisena. Tällä välin tornistudion saatiin kiireellä lähetyskuntoon.

Kun alakerta antoi luvan, siirtyi lähetys torniin ja dj Tex Willer pienen asennustarkistuksen jälkeen pääsi eetteriin oman shownsa kanssa. Lopulta muukin porukka kiipesi torniin ja alkoi grillin lämmittäminen. Grilliin ehti ensimmäisenä heittää omat kebabvartaansa dj Häkäkin.

Muutama asemavierailijakin pistäytyi paikalla ihmettelemässä tämän porukan toilailuja. He eivät tosin lähetykseen saakka halunneet, mutta eräs paikkakuntalainen vietti tovin dj Häkän jututettavana. Lopulta viueras vinkkasi paikalle pääkaupunkilaisen oopperalaulajaksi osoittautuneen kesäasukkaan vilkaisemaan alakerran studiotilaa.

Tyypillisesti kesäkeikoilla dj Häkä pystyttää aseman pihakoivun alle teltan, jossa voi hieman lepäillä rauhallisemman aamuyön ajan ilmapatjalla. Studion seitsemän neliötä ei paljon anna tilaa nukkujille, vaikka käytössä on itse lahjoituksena saadut kerrossängyt jotka oli modifoitu kolmelle ja yhdelle tilaa wc:n lattialla. Talvikeikoilla onkin ollut vielä tiiviimpi tunnelma.

Dj Häkä oli päättänyt, että ohjelmansa hän toimittaa alastudiosta, koska heti juontajan niskan takana on pelastuslaitoksen kovaääniset. Ja hälytyksen tullessa ovat korvat varmasti puhkeamisvaarassa. Aiemminhan tilalla oli suurtehosireeni, joka ei onneksi pärähtänyt kertaakaan soimaan lähetyksen ollessa tornissa. Alhaalla ollessa ainakin kerran, toimittajan muistin mukaan.

Tornissa poikkesi myös lähitalon naapurin isäntä, jota kovasti huhuiltiin alas. Lisäksi tornissa piipahti samana aamuna kertausharjoituksiin lähtevä dj Boogieman.

Yön ohjelmat sujuivat yllätyksittä, sää oli mitä parhain ja tekstiviestejäkin luettiin lähetyksessä, grillailun lomassa. Jossain vaiheessa yötä lähetykseen päästettiin myös mukaan tätä lähetysviikonloppua digikameralla dokumentoinut opiskelijakin.

Dj Häkä aloitti oman ohjelmansa, vähää vaille neljä. Samaan aikaan toisaalla aloitettiin jo tornistudion vähittäinen purkaminen. Viiden jälkeen puikoissa oli vielä jonkin aikaa mikorofonin taakse kuvauksista päässy opiskelijammekin. Tämän kirjoittaja tosin ei osaa sanoa, mihin aikaan muu juontajaporukka hiljeni, mutta kun ennen kello 7 allekirjoittanut kömpi teltasta tokkuraisena, oli studion lattialla melko hiljaista porukkaa.

Dj Häkä aloitti aamuohjelman kello 7 aamulla. Ohjelma päättyi kello 8 alkavaan uutiskatsaukseen, joka jo releoitiin Järviradiolta. Viimeiset sanat ehti vielä lausua kerrossängyn yläpediltä aamutokkurainen dj Tex Willer.

Nyt sitten aamupalalle, grilli lämpiämään nälkäisimimmille ja kytkemään releointi lähettimellä päälle Savivuoren näkötornissa.

Alla oikealla vielä kuva Radio Polariksen aivan ensimmäisestä studiorakennuksesta, Viitasaaren Kokkilantiellä. Täältä ne kaikkein ensimmäiset vuodet säännöllisiä lähetyksiä itsenäisenä paikallisradiona tuotettiin, näin toimittaja on kuullut.

Aamupäivä menikin sitten kalustoa purkaessa ja autoihin ahtaessa. Kello 12 jälkeen käännettiin kulkuneuvojen keula kohti etelää vievälle nelostielle. Viimeinen "Tower Power" -lähetysviikonloppu oli päättynyt.

Radio Polariksen kotisivut

Teksti: Tapani Häkkinen
Kuvat: THÄ, Radio Polaris


©WEBdesing HÄKÄStudio26.11.2017