HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

Tapanin passikuva

PÄÄKIRJOITUS 2005

Kyllä oli taas niin synkkä ja vaikea syksy. Teki tosiaan mieli ottaa syksyllä ja lähteä muutamaksi kuukaudeksi lämpimiin maihin ja tulla sitten takaisin kevätaurinkoon. Mutta eipä näillä Kelan päivärahoilla sellaista. Enkä oikeastaan koskaan ollutkaan kiinnostunut kaukomaista, kuten mm. Thaimaasta. Ja miten surullisesti sitten kävikään...

Olen pahoillani, mutta viime vuonna en saanut kasaan oikein kunnon juttuja tähän nettilehteen radiomaailmasta tai muutenkaan. Voipi olla, että joudun kaivamaan arkistojani ja etsimään jotain mielenkiintoista tosin ei niin ajankohtaista juttua. Oma terveys, kotihuolet ja Virtain SWR:n radioasema ovat enemmänkin vieneet mielenkiintoani puoleensa. Täytyypi repäistä jotenkin. Tässä on muuten työn alla jo vuoden verran ollut koko suuren negatiiviarkistoni skannaaminen ja polttaminen cd-romeille. Ensin sain diat tallennettua, nyt on muun materiaalin vuoro. On mukava katsella vuosikymmenten takaa tuttuja naamoja kuvia käsitellessä. Samalla kertaantuu kaikki se mitä tässä vuosien saatossa on tullut touhuttua. Ehkä sieltä löytyy tarina jos toinenkin vielä näilläkin sivuilla kerrottavaksi.

20. päivä tammikuuta astuin jälleen kerran työministeriön keksimään työttömien tilastosiivousrulettiin mukaan teemalla "työelämävalmennus". Siis kuusi ja puoli tuntia töitä per päivä pelkällä päivärahalla kolmannen sektorin palveluksessa. Mikäs siinä, onpahan ainakin vaihtelua tarjolla. Ja samalla voi auttaa kolmatta sektoria, joka tässä tapauksessa on ottanut hoitaakseen osan kunnan sosiaalitoimen päihdehuoltoa. Niin että näin täällä Mäntyharjun kunnassa.

Taloudellinen tilanne parani hieman, kun aloitin maaliskuun 1. päivä yhdistelmätukityöllistettynä Päihteettömän elämän tuki-yhdistys ry:ssä, jossa olin tuon alkuvuoden. Muuten mukavaa, että olen päässyt vihdoin työssäni tekemään usean eri yhdistyksen kotisivuja. Muutama oli nähtävisasä netissä. (Näin tehtyjä poistettu jo käytöstä, toim huom. 28.12.2008)
Tämän kertainen pesti kestää vuoden, eli vuoden 2006 maaliskuun loppuun, joten tiedän nyt mitä tämän seuraavan vuoden olen tekemässä. Ja tietenkin ilman kesälomaa...

Tapani Häkkinen


©WEBdesing HÄKÄStudio26.11.2017