HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

Teksti ja kuvat: Tapani Häkkinen
Julkaistu: HÄKÄposti 4/82

TUULIAJOLLA II
Suomi -rokkareiden konserttikiertue Saimaalla 1982

Palaamme tässä jutussa nostalgisesti reilun parikymmentä vuotta taaksepäin. Jostain syystä, kavereiden houkuttelemana varmaankin ja opiskelujen päättäjäishumussa niin minulle kuin muillekin talven opiskelleille tarjoutui kerrankin saada nähdä livenä uuden suomipopin sanansaattajien yhteiskonsertti Mikkelissä.

Tässä kuvakimarassa näemme ne kaikki yhtyeet ja esiintyjät, jotka olivat Mikkelissä Urheilupuiston eli Urskin kentällä esiintymässä Tuuliajolla II -konserttikiertueella toukokuun 31. päivänä 1982.

Muutama vuosi myöhemmin nähtiin tv:ssäkin jommasta kummasta 1.- tai 2. -kiertueesta kuvattu dokumenttielokuva, jossa yhdessä seilattiin ympäri Saimaata kohti seuraavaa konserttipaikkaa. Taisi olla Kaurismäen porukalla sormensa pelissä. Voin olla väärässäkin, tapahtumasta on kulunut sen verran vuosia. Vain kuvat ovat todisteena tapahtuneesta.

Mutta nyt muutamiin kuviin, jotka tosin otin vain katsomon penkillä istuen, kun en viitsinyt kovin tunkeilla. Mutta katsojat viihtyivät tuttujen bändien ja sävelten seurassa.

Kuva 1. Popeda -yhtye.

Kuva 2. Ari Voutilainen Woude -yhtyeestä.

Kuva 3. Woude.

Kuva 4. Juice Leskinen & Slam.

Kuva 5. Slam ja faneja.

Kuva 6. Juice Leskinen.

Kuva 7. Popeda saapui juoksurataa myöden tällä ajoneuvolla.

Kuva 8. Eppu Normaali.

Kuva 9. Hassisen Kone.

Kuva 10. Pedro Hietanen ja M.A. Numminen.


©WEBdesing HÄKÄStudio26.11.2017