HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

RADIO KESKI-SAVO
102,20 MHz
Pieksämäki

Tässäpä piristykseksi pieni kuvakimara pikavierailustani huhtikuussa 2004 Pieksämäellä Radio Keski-Savon toimituksessa.

Asema on jo kahdesti noussut edeltäjänsä tuhkasta Pieksämäellä.

Olin jostain syystä kulkemassa Mikkelin ja Pieksämäen kautta Jyväskylään, joten päätin pikaisesti piipahtaa matkalla Radio Keski-Savon toimituksessa, vaikka olikin lauantaipäivä. Olin kevään aikana kuullut asemaa autoradiolla matkalla Mikkelin kurssille iltaisin ja launtaiaamuisin. Olin tavoitellut asemaa myös oman kuuntelupaikan (QTH) antennilla ja vastaanottimilla ja olinkin melko useinkin asemaa kuullut. Takavuosina olin ainakin pari kertaa raportoinutkin asemaa.

Parkkeerasin Ladan torin laitaan ja kävelin suoraan kauppakeskuksen ovesta sisään, vaikka olin ennakolta vähän epätietoinen sen sijainnista. Osoite oli tiedossa ja kartastakin katsottu, että torin varrella jossain se sijaitsee.

Siis ovesta sisään kauppakeskukseen ja portaat ylös tasanteelle. Toisella reunalla oli kahvila, jonka kohdalla havaitsin nuo lasiliukuovet, jossa olivat aseman tarrat. Kuvailin digikameralla tovin ulkopuolella, koska luulin, että ovi oli lukossa. Kuvasta muuten näet, mihin aikaan lauantaina olin liikeellä: 9.30. Lopulta kokeilin ovea mutta se olikin auki. Rohkeasti sisälle toimiukseen ja yhä peremmälle ja peremmälle josta jo löytyikin studiot.

Kerroin ainoalle paikalle olevalle asemahenkilölle, kun juontovuoro antoi myöden, että olen ohikulkumatkalla ja kysyin kuvauslupaa. Ei kyllä oikein ollut mitään järkeä kuvata tyhjiä toimistohuoneita, mutta kun olen tällainen "radiofriikki". Jälleen saatiin asemavierailupiste plakkariin.

HUOM: Ikävä asia, mutta asema lopetti toimintansa 27.08.2006 klo 20.07.
(lisätty 28.08.2006, TH)

Teksti ja kuvat: Tapani Häkkinen


©WEBdesing HÄKÄStudio26.11.2017