HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

SDXL-KESÄKOKOUS

Virrat - Rajaniemi

12.-14.elokuuta 2005

Yhtenä tämän valtakunnallisen kokoustapahtuman järjestäjänä voinen kertoa oman versioni kokouksen taustasta ja varsinaisesta tapahtumasta. Kerrottakoon näin aluksi, että tämä tarina sisältää runsaasti kuvia!

Tapahtuman järjestämisestä oli puhetta jo pari vuotta aiemmin. Lopulta vuoden 2004 SDXL -kesisessä Lepaalla julistettiin, että kesän 2005 kokouksen järjestämisvastuun ottaa SWR eli taustayhteisö Vaihtoehtoisen radioitominnan tukiyhdistys ry. Emme tienneetkään, minkä urakan otimme niskoillemme! Mutta nyt sekin on sitten nähty ja koettu.

Kevään 2005 aikana alkoivat kokouksen suunnittelut. SDXL:ltä saatiin apua siinä mielessä, että pääosan kokouksen luennoista ja esitelmistä lupasi liitto järjestää. SWR:n porukka vain järjestäisi tapahtuman paikan ja muut palvelut. Tehtäviä jaettiin ja allekirjoittaneen kontolle jäi "päämajoitusmestarin" vastuullinen urakka. Tämä tarkoitti sitä, että kokoukseen tulijat tekivät ennakkoilmoittautumiset minulle joko maililla tai puhelimitse. Kokouspaikaksi valittiin Rajanimen lomakoti, joksi kokouspaikka valikoitui, koska oltiin jo vähän liian myöhässä liikkeellä. Tallaisiin tilaisuuksiin, joiden majoituskapasiteetti on melko suuri, paikkojen varaukset pitäisi tehdä jo vuotta aiemmin.

Myös siitä johtui, että normaalin kokousajankohdan, elokuun ensimmäinen viikonloppu olikin tällä kertaa elokuun toinen.

Tässä kuvat siitä, mitä YLE:n teksti-tv välitti tapahtumasta: (mukana myös SDXL-Kesisradio via SWR taajuudet)


© YLE Teksti-tv


© YLE Teksti-tv

Ohessa muutama kuva Rajaniemen lomakeskuksen rakennuksista, joiden palveluvarustus riitti kokouskäyttöömme enemmän kuin hyvin. Kokusväkikin tuntui olevan tiloihin tyytyväisiä. Esitelmät ja kokoustilaisuudet pidettiin Siekkissalissa, jonne väki mahtui helposti.


Mäkitupa ja Pehtoorin Pirtti

Siekkissali

Kesispaikalle opastavien taulujen tekoonkin jouduin ottamaan osaa. Teemun leikkaamiin kovalevyihin etsin jostain tolpat, jotka teroitettuani liitin tauluihin. Taulut kävin laittamassa teitten varsille perjantaina päivällä samalla kun olin yhtä kesisvierasta vastassa linja-autoasemalla.

Kokouspaikalla olivat niin MediaPlaza kuin HamRadionkin myyntipisteet kokouskansan kuuntelutarvikkeiden hankintapisteinä. Samoin DX-Tarvikepalvelu oli paikalla, josta enimmäkseen käytiin hankkimassa lukemista, sillä tarjolla oli usean ulkomaisen dx-lehden vuosikertoja. Itse tuli ihan noin kuin mielenkiinnosta hankittua pari CD-levyllistä Brasilialaisten ja Meksikolaisten radioasemien tunnareita ja joissa oli vähän ohjelmaakin.


Kesislehden kokoamista.

Myyntipaikat kuntoon.

Liiton lipun nostaminen salkoon aloittaa kesiksen.

Tervetuliaispuheet by Talka ja Saunamäki.

Tässä vielä lisää kuvia kokouspaikan vastaanotosta, jossa oli informaatiopiste, kioski ja SWRShop.

Vastaanotossa oli myös nähtävillä Esan pari vanhaa ja erikoisempaa vastaanotinta, jotka jopa toimivatkin. Ja ihmettelijöitä riitti etsimään vaikka SWR:n kesisradion taajuuksia. Ja hyvin kuului.


Vastaanoton aulatilat.

Elelektromekano -vastaanotin.

Esa vastaanotossa.

SWRShopin t-paitavalikoimaa.

Itse istuin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta lähes koko kesisviikonlopun vastaanotossa, pitihän olla paikalla valmiina vastaamaan kokouskansan tiedusteluihin ja luovuttamassa tulijoille huoneiden avaimia. Kiitos Esalle ja Matille, jotka olivat apunani, kun olin muualla vaikka antamassa kesisradiolle puhelinraporttia.

Tässä ääninäyte eräästä antamastani puhelinraportista "SDXL-Kesisradio via SWR": Puhelinraportti. Koko: 822 kt, kesto: 2:48.


Kuunteluhuoneessa. Pari antennia oli vedetty rakennuksen taakse.

Perttula DX-Tarvikepalvelun myyntipisteessä.

Kaupungin tervehdyksen tuoja Päivi Ylimys-Saarinen.

Tilausajobussi lähee kiertoajelulle ja SWR:lle.

Tarinastani puuttuvat kuvat kiertoajelusta keskustassa ja vierailusta SWR:llä, koska olin päättänyt jäädä kokouspaikalle valvontatehtäviin. Mutta vierailusta kuultiin sitten kesisradion suorassa lähetyksessä lisää. Toivottavasti muissa kesiskertomuksissa täällä netissä tuodaan tätä puolta enemmän esille. Mahdolliset nettiosoitteet, joissa on tämänkertaisesta kesisestä lisää tietoa ja kuvia, liitän tämän jutun loppuosaan.

Ihan muutaman kerran ehdin käydä kuvaamassa ja seuraamassa kesisohjelmaa mm. Siekkissalin ovella, ettei ihan kokousviikonlopun tapahtumat jäisi näkemättä.

Iltajuhla, joka pidettin Pytingin ruokasalissa oli sitten lauantain päätapahtuma. Pidettiin arvontoja ja julkistettiin SWR:n asemalla pidetyn kisan tulokset. Tasaväkistä oli, nimittäin kolme sai saman pistemäärän.

Itselleni oli melkoinen yllätys, kun nimeni mainittiin tunnustusviirien jaon yhteydessä. Ansiokseni taidettiin lukea pitkäaikainen vetovastuuni Mikkelin Seudun DX-kuuntelijoissa sekä toimiminen SWR:n organisaatiossa. Ei muuta, kuin kiitoksia hienosta SDXL:n viiristä!


Kesän FM-kelejä esitellään.

Iltajuhla Pytingissä.

Iltajuhlan yleisöä.

Vähäkainu ja kumpp.

Kuvia, kuvia:


Trevor vertaili suomalaisten ja brittiläisten kulttuurieroja.

Liiton tunnustusviirit jakoon. Vähäkainu ja Talka.

Esa sai oman viirinsä.

SWR:n voimat juhlimassa.

Ohjelman seuraamisen lomassa oli varmasti paikalle tulleille tärkeää tavata tuttuja ja vaihtaa mielipiteitä dx-kuuntelun harrasteesta. Ehkäpä nähtiin myöskin uusia tuttavuuksia, jotka innostavat harrasteessa eteenpäin.

Kaiken kaikkiaan, jos otetaan myös päiväkävijät laskuihin mukaan, kokousvieraita oli 60. Paikalla piipahti myös paikallislehden toimittaja kyselemässä allekrjoittaneelta, mitä se dx-kuuntelu oikein on. Yritin parhaani mukaan selventää asiaa, mutta meniköhän perille, en tiedä.


Liiton viirin sai myös THÄ.

Huutokauppa alkaa. Meklarina R.Kaksonen ja kasöörinä J.Salmi.

Kesäkokous päättyy lipunlaskuun.

On kotiinlähdön aika.

Kiitoksia kaikille, jotka olitte vaivautuneet paikalle, jotkut melko kaukaakin! Kaiken kaikkiaan erittäin rasittava mutta mielenkiintoinen viikonloppu (näin järjestäjän näkökulmasta). Järjestäjille ja muille asioihin vaikuttaneille vielä henkilökohtainen kiitos tapahtuman onnistuneesta läpiviennistä! Tätä kirjoitettaessa ei ole vielä tietoa, missä seuraava kokous järjestetään.

Teksti: Tapani Häkkinen.
Kuvat: Tapani Häkkinen, E.Saunamäki ja YLE.


©WEBdesing HÄKÄStudio26.11.2017