HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

Tapanin passikuva

PÄÄKIRJOITUS 2006

Vuosi on vaihtunut! Yhdistelmätukityö päättyy helmikuun 2006 lopussa, 28.2. Edellisen vuoden aikana radiotoimittajan harrastus oli jatkunut melko säännöllisesti ja näyttää jatkuvan edelleen, jos vaan jaksaa raahautua Virroille SWR:n studiolle ohjelmantekoon kerran kuukaudessa. SWR on tuottanut allekirjoittaneelle tässä ennen vuodenvaihdetta lisähommia, sillä olen ottanut tehdäkseni SWR:n nettisivut uusiksi ja niiden ylläpidon. Eli ainakin kerran kuukaudessa sivuja päivitetään. Jos nyt vuodelle 2006 saadaan lähetyslupa... ( Kyllä saatiin, aluksi 3 ensimmäiselle kk:lle, toim.huom.)

Alkuvuodesta onkin aikamoinen ruljanssi jälleen edessä, kun kolmen yhdistyksen kirjanpito ja tilinpäätöspaperit pitäisi laatia kasaan, niin kuin joka vuosi. Tosin vuodessa meinaa unohtua monta asiaa, jotka pitää ottaa huomioon. Kuitit on tallessa ja voihan vanhasta ottaa mallia, että selvitään tästä hommasta kunnialla.

Muutenkin viime vuosi tuotti monta, monta uutta nettisivuhommaa työn alle, työn puolesta tosin. Uuden suunnitteleminen ja ajan hermolla pysyminen on näissä kotisivuhommissa hyväksi. Joitain uusia ideoita saatan ottaa mukaan näillekkin sivuille. Noin niinkuin testimielessä.

No nyt päsähti! Nimittäin työpöydälle tuli uusi, tuliterä tietsikka, mallia FUJITSU SIEMENS SALECO Ja 300-10, AMD Sempron. 160Gb kiintolevyllä. Ja Dual Layer DVD kirjoittava DVD-asema. Tilasin heti isommat muistikammat: 2 x 512MB ja modeemin, sillä käytössäni on edelleen puhelinlinja, eikä suinkaan laajakaista. Olen viimeiseen saakka yrittänyt olla ottamatta sitä käyttöön. Minä en maksa tyhjästä!

Ja tammikuu melkein onkin mennyt sitä asettaessa käyttöön, kun vanhasta koneesta piti siirtää kaikenlaista uuteen koneeseen. Outlook Expressissa osoitteiden vienti onnistui vaivattomasti, mutta vanhat viestit on nyt Access -tiedostossa. Samoin onnistui Explorerin suosikkien siirto. Josain vaiheessa täytyy hankkia videokortti, jolla saisi digitoitua ja leikattua vanhat videot ja siirrettyä ne DVD-levyille. Kyllä on kaikenlaista säätämistä!

Viikkoa myöhemmin: Hankittuna on nyt sitten Hauppauge!® WinTV-HVR-1100 hintaan 99. Ja kas kummaa, kun on koko ilta asennettu ja kokeiltu, niin huomaankin saaneeni digitv/radiokanavat tietokoneeseeni. Mutta se minkä vuoksi kortin hankin, eli videoiden digitoiminen, ei näytä onnistuvan kovin hyvätasoisena, vaikka muuta voisi olettaa. Pitäsisikö vielä sittenkin hankkia Pinnacelin Studio Plus 9 (hintaan 229), jonka hankkimista ensin suunnittelin? Mutta tarvisisin sen vuoksi Athlon-suorittmen, nyt on uudessa koneessa Saleco. Mitä? Varustelukierre on valmis!

Vko 14. Olen nyt ollut tuon yhdistelmätukityön jälkeen toista kuukautta "vapaalla". Olenkin aivan aitiopaikalta katsellut huoneeni ikkunasta, kun kunnan teettämää vesi-ja viemärilinjaa rakennetaan kotikyläämme ja tästä eteenkinpäin. Pitäisi liittyä vesiosuuskuntaan, mutta katsoimme sen liian kalliiksi, joten pyrimme olemaan omillamme ainakin tuon 10 vuoden siirtymäkauden, jonka jälkeen kunta syynää meidän kiintestömme. Mutta ehkä silloin emme enää asukkaan tässä rämässä talossa, toivon mukaan.

Kyllä ottaa päähän, kun työvoimaviranomaiset hätyyttävät etsimään työtä. Karenssin uhalla olen nyt hakenut postinkantajan keätyöpaikkaa. Mutta minua ei missään vaiheessa saa kyllä mansikanmyyjäksi tai myyjäksi Tiimariin. Kai minullakin on oikeus itse päättää, mitä työtä haen! Sitäpaitsi työpaikka ei minulle ole nyt niin välttämätön. Ennemminkin vaadin kansalaispalkkaa, niin voisi tässä tehdä mitä haluaa ja hankkia lisätoimeentulonsa mistä itse haluaa.

Odottakaahan vain. Voi olla, että yksi kaunis päivä sanon työhakemukseni irti. Siinähän jäätte papereitanne pyörittämään ja on yksi työtön työnhakija tilastoissanne vähemmän!

Tapani Häkkinen


©WEBdesing HÄKÄStudio26.11.2017