HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

RADIO AURAN AALLOT

Tämäkin vierailu turkulaisella asemalla tapahtui jo vuonna 2002, tarkemmin syksyllä Ruotsin laivamatkaa odotellessa.Vierailu asemalla tapahtui 15.11.2002. Nimittäin olin jo useasti Turussa ohimatkalla käynyt, mutta matkat olivat tapahtuneet viikonlppuisin, joten nyt tuli tilaisuus käydä paikalla jo perjantai-iltapäivällä. Tiloja minulle ystävällisesti esitteli tuttu nimi dx-maailmasta, Harri Kujala, vaikka olikin viikon kiireisin päivä. Tämän jutun kirjoittamien on valitettavasti hiukka muutamalla vuodella viisästynyt laiskuuden ja saamattomuuden vuoksi. Mutta parempi myöhään kun ei ollenkaan. Jutussa esiintyvät huomiot, kommentit ja muistikuvat ovat omiani ja eivät edusta aseman virallisita kantaa.

Auran Aallot ei ole enää perinteisesti katsottuna yksityisellä tiedotusalan yrittäjällä, vaan suuren TS-konsernin yksi osa. Turun Sanomat nielaisi siis lopulta tämänkin aseman. Studiot sijaitsevat nykyään Yliopistonkadulla. Muistan, että toimitus ja studiot olivat kadunkulman toisessa kerroksessa, josta oli mainiot näkymät alas kadulle. Eli sään juontaja näki kaupungilla omin silmin.

Tässä kuvia ensin lähetin/linkkiräkistä ja oik. kuva Harri Kujalasta työnsä ääressä. Sain sen kuvan, että Harri oli asemalla tekniikasta vastaava yleismies jantunen. Paikalla käydessäni tosin menossa oli viikonlopun musiikkirotaation valmistelu. Eli tiettynä kellonaikana tulee tietynlaista musiikkia. Harri poisti musiikkiohjelman tarjonnasta siihen päivän aikaan sopimattomat musiikit. Paikalla piipahti myös jäähallin kuuluttaja-dj kyselemässä äänimateriaalia pelien taukopaikkoihin.

Nämä asemat, AA ja RM olivat musiikkityyleiltään erilaisia. AA enmmän menevän nuorison rokkikanava ja Majakka puolestaan varttuneen, iskelmä- / humppakansan kanava, näin nopeasti karrkioiden sanottuna. Molemmilla oli pe iltapäivällä juonnettua ohjelmaa menossa. Kisoja ja phone-in ohjelmia.

Ylläolevissa kuvissa, vas. pari aseman ohjelmatuotantoon liittyvää palvelinta ja oikealla näkymä muun tuotannon mm. uutistuotannon äänipöydästä. Mainostuotantoa hoiti silloin aseman tiloissa mutta erikseen toimiva yhtiö.

Tässä Auran Aaltojen sisaraseman Radio Majakan logo.

Lopuksi vielä kuvavälähdykset ensin vas. Auran Aaltojen studiosta ja oikealla sisaraseman Radio Majakan studiosta. Näyttivät olevan tekniseltä varustukseltaan täysin identtiset. Sijaitsivakin muuten vastakkain, peilikuvina, vain seinä eroitti studiot toisistaan.

Alla print-screen-kuvavälähdys Auran Aaltojen On air-studio 360-kuvasta aseman kotisivuilta, josta varsinainen liikkuva virtuaalikuva löytyy: www.auranaallot.fi. Radio Majakan studiosta löytyy myös virtuaalikuva: www.radiomajakka.fi.


© TriniMedia / Turun paikallisradio Oy, 2005

Valitettavasti asemavierailu oli melko nopeasti tehty ja muistikaan ei enää kaikkia tuolloin nähtyä ja kuultua jaksa muistaa kolmen-neljän vuoden taakse. Mutta kiva oli nähdä paikka vihdoin. Lopuksi vielä kiitokset kiireiselle Harrille, joka malttoi esitellä aseman tiloja.


©WEBdesing HÄKÄStudio26.11.2017