HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

SDXL-KESÄKOKOUS

Ylöjärvi - Voionmaan Opisto

3.-5.elokuuta 2007

(Radiomaailma/Radioworld via SWR)

Suomen DX Liitto ry:n kesäkokous on jälleen vietetty. Tällä kertaa oltiin Pirkanmaalla, aivan Tampereen kainalossa, Ylöjärvellä. Mielenkiintoisen siitä teki se, että järjestävänä tahona oli liiton lisäksi Tampereen DX-Kuuntelijat ry, joka vietti samanaikaisesti 40 -vuotisjuhlaansa. Lisäksi paikalla oli myös Scandinavian Weekend Radio, joka oli virallinen kesäkokousradio.

Tässä jutussa kerron hieman lähemmin, miten kokous SWR:n kannalta sujui. Ei kovin hyvin. Tarkoitus siis oli se, että SWR:n radiolähetystä oli lauantaina 4. elokuuta aamusta iltaan, johon sitten Ylöjärven päästä toimitettaisiin lähes 12 tuntia suoraa tai nauhoitettua ohjelmaa laajakaistan kautta. Allekirjoittanut oli jo ajoissa paikalla kokoamassa SWR:n studoita, sillä vietin edellisen yön Virroilla, mukaan tavaroita kokoamassa. Ilma oli lämmin, vaikka juuri tullessani paikalle hieman ripsoikin muutaman pisaran vettä. Kaikki oli osaltani valmiina, kun kello 19 aikoihin viikonlopun kokous avattiin ja lippu vedettiin salkoon.


Kokousväkeä

Lippu on nostettu

Miehitys SWR:ltä oli 4-2 riippuen ajankohdasta. Porukkaamme siis kuuluivat Ylöjärven päässä teknikkomme Esa, Pena-Setä, Madman ja minä, dj Häkä. Hommat oli jaettu niin, että Esa hoitaa laajakaistan kuntoon ja siirtyy sitten Virroille vähäksi aikaa. Pena-sedän oli tarkoitus mikittää juhlasali parilla mikillä ja olla paikalla pikkumixerillä tekemsä nauhoituksia reilun 50 metrin kaapeliin, joka olisi johtanut 2 studion mixeriin ja MD-tallentimeen. Tällä olisin sitten koostanut materiaalista ulosajettavaa tavaraa. Hässäkässä katosi kuitenkin pikkumixerin virtalähde, eli oli pärjättävä yhdellä mikillä. Tosin se löytyi sitten myöhemmin vastaanoton löytötavaroista. Kasasin sitten omista ja aseman tarvikkeista juhlasalin perälle nauhoituspisteen, joka toimi hyvin, vaikka ilman valvontaakin. Kävin vain tietyn esitelmän alussa käynnistämässä nauhoituksen. Ja sitten myöhemmin kävin hakemassa materiaalin eteenpäin toimitettavaksi. Tässä vaiheessa Pena-setä oli siirtynyt Virtain päähän, koska siellä oli henkilökunnasta puutetta.


SWR:n studiot

Studio 1

Näin olimme sitten Madmanin kanssa kahdestaan Ylöjärven studiolla hommissa. Kakkosstudiota tarvittiin lopulta vain yhden nauhoituksen ajan, kun tallennettiin juttua myöhemmin julkaistavasta vastausprosenttitutkimuksesta.


Studio 2

SWR Shop odottaa paitoja

Lauantain alun, 00.15 ja 01.00 välinen ohjelma saatiin ulos yhdessä Madmanin kanssa. Loppuyö tuli sitten ohjelmaa Virroilta. Aamulla herättiin siinä 06 jälkeen ja äkkiä studiolle ottamaan yhteyksiä Virroille, sillä seuraava suunniteltu ohjelma lähtisi kello 07. Onnistui muuten hyvin. Mutta referenssiltä kuulin, että oli hiukan ongelmia seuraavilla tunneilla. Sanoja puuttui ja pari muutaman minuutin pätkää tuli kahteen kertaan. Siirtovaikeuksia oli siis palvelimien välillä tai ainakin Voionmaan päässä. Ja lopulta koko juttu kutistui koko loppupäivän sähellyksen jälkeen pariin ohjelmaan, jotka saatiin suorina läpi. Illalla, tai yöllä, kun viimein kellahdin petiin,laskin, että jaloilla tuli sinä päivänä oltua reilut 18 tuntia!


Studio rakennettu

Dj Madman valmiina lähetykseen

Kyllä kaikkea yritettiin, niin mp3 -liitetiedostojen lähettäminen webmailin kautta studion sähköpostiosoitteeseen kuin ftp-ohjelmalla lähettäminen suoraan Nebulan serverile. Mutta mikään ei auttanut, koska tiedonsiirto kangerteli, eikä tiedostot siirtyneet millään. Useita yrityksiä tehtiin, mutta mikään ei kulkenut opiston laajakaistaa pitkin.


SWR:n banneri ensiesittelyssä

FM-Mediaplazan kaupassa

Lopulta tehtiin niin, että lauantai-iltana annoin nauhoitetut ohjelmat parkkipaikalla kello 19.30 jälkeen Esalle, joka vei ne jonnekin Kihniön korkeudelle ja siellä niitä oli vastaanottamassa Dj Peeveli, joka toimitti ne pikapikaa SWR:n Virtain studiolle. Täältä ne päästiin lähettämään paria tuntia ennen lähetyspäivän päättymistä. Muuten lähetyspäivän aikana välitin muutaman suoran puhelinraportin, tilanteen ollessa tällainen. Viimeinen raportti annettiin 23.45 ennen SWR:n lopettamista yhdessä Madmanin kanssa. Pena-setä oli Virtain studion päässä juontamassa lopetusta.

Muuten saatiin hyvää ja myönteistä palautetta kokousvältä, että SWR kuuluu ja on hyvää ohjelmaakin. Myös illan viimeinen raportti kuultiin kesiaalloilla. Hyvä niin.

Näin vain kävi, että emme sitten voineet mitään sille, että laajakaistan tosi "laaja" kaista ei päästänyt singaaliamme eteenpäin, kuten oli suunniteltu. Muuten kaikki muukaan tämän myötä ei mennyt suunnitellusti. Tosin en itsekään päässyt nauttimaan kesäkokouksesta, koska oli niin paljon muuta puuhaa. Mutta muutaman dx-tutun tapasin ja oli pitkästä aikaa mukava välillä turinoida. Josko seuraavan kerran systeemit onnstuisi?

Teksti ja kuvat: Tapani Häkkinen.


©WEBdesing HÄKÄStudio26.11.2017