HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net
Tapanin passikuva

PÄÄKIRJOITUS 2010

Hellurei! Vuosi alkaa osa-aikatyöllä. EsLi eli Etelä-Savon Liikunta ry palkkasi minut aluksi kolmeksi kuukaudekksi Mäntyharjun Virkistyksen urheiluseuratyöntekijäksi. Toimistotöitä teen urheilutalo Kisalan toimistossa. Arkistointia yms., ainakin paikallislehti Pitäjänuutisten mukaan olen "paperintuhooja". Onhan tässä jo vähän virkistyttykin, puolen vuoden työttömyyden jälkeen. Tosin paikasta sain varmuuden jo joulukuun 2009 alussa. Eli odottavan aika oli pitkä! Samalla edelleen hoitelen myös näitä muita vapaaehtois- ja harrastushommia: radiot, valokuvaus ja dx-kuuntelu silloin tällöin.

Kauniita maisemia on tammikuussa ollut, kun säät ovat kerrankin sallineet luontokuvaajille tosi hienot maisemat kuvattavaksi. Tosin on ollut sen verran pilvistä, että on pitänyt odotaaa aurinkoa paikalle. Olihan tuossa parina päivänä, joten kävin näppäilemässä maisemista kuvia. Keräilykuva on tuollaisesta kuvausretkestä. Ja kelpaahan sitä nyt räpsiä kuvia, kun hankin elämäni toisen digikameran. Maksan varmaan vielä vuoden ajan sitä. Nyt on vuorossa Canonin malli Power Shot SX20IS. Se on oikein superzoomi. Edellinen kelpasi muutaman vuoden (Canonin Power Shot A70). Mutta siinä oli onneton 3 -kertianen zoomi. Tässä uudessa on 10 -kertainen. Ja sitten siinä oli tyyppivika, joka paheni loppua kohden. Kuvia meni pilalle, eikä kameraan voinut enää luottaa. Mutta nyt siis kelpaa. On vain niin paljon opiskeltavaa sen käytöstä. Täysikuusta en onnistunut vielä ottamaan kunnon kuvaa. Jälkeenpäin nän ohjeista, että olisin voinut käyttää kuutamokuvausohjelmaa. Niitä tai näitä esisäädettyjä kuvausohjelma on vaikka huru mycket.

Jälleen kerran, kuinkahan monennen kerran joudun aprikoimaan, kuinka saisin ja keksisin täytettä näille sivuilleni. Alkaa jo olla muuta touhua, jotta ehtisi asiaa miettiä tai koota materiaalia julkaistavaksi. Olisi kärkkäitä mielipiteitä, mutta sivut ovat enemmänkin ajan ilmöiden ja mediamaailman asioiden kertomista. Mielipiteet löytyy sitten vaikka muiden lehtien palstoilta. (11.02.2010)

Tapani Häkkinen


©WEBdesing HÄKÄStudio25.11.2017