HÄKÄposti ONLINE -logo

www.swradio.net

MäVin hiihtäjä Tarvainen haastattelussa

URHEILUSEURA MäVi TV:N

SISU -OHJELMAAN

Mäntyharjun Virkistys on valittu "Suomen sisukkain seura 2010" -kilpailuun. Sisu-ohjelman tekijät kävivät kuvaamassa seuran toimintaa Mäntyharjun maisemissa 12. toukokuuta. Kameraryhmälle oli kehitelty koko päiväksi monenmoista kuvattavaa. Ja tämän nettilehden toimittaja oli myös mukana seuraamassa muutamien kohtausten purkittamista. Touhu oli hektistä ja mutta niin oli ilmakin lämmin ja keväisen aurinkoinen.

Judosalissa Riku Riihilahti haastattelee monilajisen liikkujaa.

Kuvauspaikkoja oli mm. vuoden 2011 loma-asuntomessualue Pyhäkoskella, judosali, urheilutalo Kisala ja urheilualueen kisakenttä sekä pesäpallokenttä. Kuvamassa oli käyty myös taidekeskus Salmelassa ja lukiolla. Jokaiselle kuvauspisteelle oli sovittu vastuullinen esittelijä ja paikalle oli saapunut sopiva määrä urheiluseuralaisia. Pääosin seuran omissa väreissä ja logoissa, jotta ei ollut epäselvää, mikä urheiluseura oli tällä kertaa kyseessä. Valmentajat ja ohjaajat johtivat pelejä ja harjoituksia, kuten normaalistikin tehtäisiin. Kuvausryhmä kuvasi ja toimittaja valitsi hetken kuluttua haastateltavan joko ryhmästä tai ryhmän ohjaajan lähempään haastatteluun.

Urheilutalo Kisalassa. Hiihdon kesäharjoittelusta kertoo Tarvainen.

Sisu on urheilun makasiinohjelma, jota juontavat Riihilahti ja Aki Linnanahde. Suomen sisukkain seura on puolestaan ohjelman lanseerama kilpailu, jonka on tarkoitus antaa huomiota suomalaiselle seuratyölle. Sisukkuuden kriteereiksi on valittu seuran jäsenten merkitys yhteisölleen ja toiminnan laajuus suhteutettuna toiminta-alueensa väestön määrään. Ohjelma on kiertänyt ympäri maata ja on esitellyt aktiivisten urheiluseurojen toimintaa. Seitsemän paikkakuntaa käsittänyt kevätkiertue päättyi Mäntyharjuun. Kuvaukset jatkuvat syksyllä.

Urheiluseuran puheenjohtaja. Rikun saapaanheiton tyylinäyte.

Virkistyksen toiminnasta kuvattiin voimistelu- ja tanssijaoksen aerobickia, monilajista kerhoa judosalilla, saapasta heittävien aikuisten monilajista, 3-6 -vuotiaiden liikuntaleikkikoulua, salibandypoikia, pesäpalloilijoita ja lentopalloilijoita. Tämän osan lähetysaika on/oli 23.5.2010 ja uusinta 27.5.

MäVi täyttää muuten 2010 marraskuussa 90 vuotta, jota juhlitaan oikeastaan koko 2010 vuoden ajan erilaisilla juhlaotteluilla, kirjaston näyttelyllä ja pääjuhlassa. Tämän jutun kirjoittaja on mukana menossa ja on mm. vastuussa kirjaston näyttelystä.

Teksti ja kuvat: Tapani Häkkinen


©WEBdesing HÄKÄStudio25.11.2017